2010. december 1., szerda

Advent

Az idei adventi koszorúnk Ildó kívánsága szerint készült. Egy újságban kinézett magának egy tündéres alkotást, és közölte, hogy a miénk is ilyen legyen. Háááááát.... föl kellett kötnöm a csipkés tangát :D, de nekiláttam. Végül aztán maradt a tündér, mint fő motívum, és lett belőle ez:

Az adventi naptár pedig idén villám gyorsan (mert rohamosan közeleg a vizsgaidőszak), az utolsó percben (tegnap este) és nagyon költséghatékonyan készült. Hozzávalók: egy darab ünnepi ajándékzacskó, egy karácsonyi csipesz, három darab fehér papírlap, karácsonyi süteményszaggató formák, ceruza, olló, és öntapadós számok. No meg a belevaló kis meglepetések...
Elkészítés: sütiformát a papírra tenni, körberajzolni, kivágni, számokat felragasztani. Aztán nincs más teendő, csak minden éjjel kicserélni a számos kis formát és belecsempészni az ajándékot. :-)


És a mai nap legnagyobb élménye: Ildónak levelet írt a Mikulás (magyar hangja: anya)!!! A levelet a postás hozta és mikor hazaértünk az oviból, az asztalon várta a lányzót. Volt nagy csodálkozás!!! Először is igazi levelet kapott! Aztán pedig megtudtam, hogy a "Mikulás tényleg létezik Anya!" és figyelteti őt a manóival (ez utóbbi a levélből derült ki), és nemsokára jönni fog és ő nem is egy, hanem két tiszta csizmával fogja várni. A Télapó megdícsérte a lánykát, hogy milyen sokat tanult az elmúlt évben és tett néhány javaslatot a jövőre vonatkozóan, mint például kevesebb hiszti, több fogmosás. :D Nem tudom, hogy végül mennyire fogadja meg ezeket a jótanácsokat, de a délután és az este mindenesetre manócsapdák kiagyalásával és legóból való készítésével telt, és ezer olyan  kérdés megválaszolásával, hogy: "Miért láthatatlanok a manók?", "Van telefonja a Télapónak?", "Éjszaka a manók alszanak vagy figyelnek?" és a kedvencem: "A manók felvesznek engem videóra és aztán lejátszák a Télapónak?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése