2009. december 30., szerda

Szilveszteri süti

Sziasztok kedves olvasók! Mert tudom ám, hogy itt vagytok! Sokan írtátok, hogy követitek a blogomat, néhányan még a stílusomat is megdicsértétek!!! Jó érzés, hogy kíváncsiak vagytok rám. Köszönöm!
Tudom, hogy még adós vagyok egy beszámolóval az eltelt napokról, és ígérem, hogy holnap meg is írom, de ... lenne itt egy süti, kifejezetten szilveszterre, és hátha van még holnap délelőtt valakinek kedve megsütni. Nálunk csak malacarc néven fut, íme:




















Ezt sosem hittem magamról, hogy bármilyen élelmiszer elkészítési fortélyt megosztok bárkivel is (aki most leesett a székről a röhögéstől, próbáljon visszakapaszkodni, megvárom) de ezek annyira muris figurák, és a gyerekek nagyon szeretik. Én tavaly láttam egy újságban, és már elsőre is nagy siker volt.

A hozzávalók:
- egy nagyon lelkes segítség
- egész bors
- egy kis pohár tejföl
- egy kocka margarin
- 30 dkg liszt
- só ízlés szerint
- egy tojás a kenéshez
- bármennyi reszelt sajt
- egy kisebb és egy nagyobb pogácsa szaggató
- türelem :)

A tejfölt, a margarint, a lisztet és a sót jól össze kell kutymolni, aztán pedig összegyúrni, és egy órára a hűtőbe tenni. Ez elvileg egy sajtos süti receptje, és a sajtot a tetejére szokás rakni, de mivel az nem mutat túl jó a malacokon, ezért én most belegyúrtam a tésztába, de el is lehet hagyni. Akinek van kedvenc pogácsa receptje, abból is készítheti.



Az egy óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből és lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Minden nagy pogácsa formához (ebből lesz a malac feje) két kicsit (orr, fülek) szaggatunk. A lelkes kis segítségünk kezébe adunk egy kínai evőpálcikát, esetleg fakanalat és megkérjük, hogy az egyik kicsi korongocskába nyomja bele a végét kétszer egymás mellé, de úgy hogy ne szakítsa át!





Addig mi vágjuk ketté a másik korongot. Az egy darab felvert tojással kenjük meg malacunk leendő arcát, aztán helyezzük rá az orrát, és a két fülét.



A kuktácskát kérjük meg, hogy készítsen borsból két szemet, és már mehet is malacka a tepsibe.




A fenti folyamatot ismételjük jó párszor (ha a kukta lelépett rajzolni, akkor egyedül az egészet, nyugi menni fog!) majd tegyük a sütőbe és kb. 150 fokon süssük készre! A kész malacok (bocs, egyet már befaltam):



A pöttyök a sajttól vannak, ezért aki szép arcú malackákat szeretne, hagyja ki belőle. Az alapsüti adagját tetszés szerint duplázhatjuk, netán triplázhatjuk ha kell. Megsúgom kelleni fog, mert egy pillanat alatt eltűnnek a kis disznók! ;)
Jó étvágyat és persze ne felejtsünk rendet rakni a konyhában! :D






Ui: A borsszemeket azaz a bors szemeket (ez itt kérem a fáradt humor helye) érdemes eltávolítani fogyasztás előtt, habár úgy is érdekes élményben lehet részünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése